Athena i Norrköping – Grekisk restaurang i Norrköping!

Om du är ute efter en grekisk restaurang i Norrköping ska du inte missa Athena! Denna restaurang har det bästa av det grekiska köket och lite till. Den som inte kommer iväg för att äta gott i Aten får ta sig till Athena för att njuta av smakerna, dofterna och känslan av att komma Medelhavet riktigt nära!

Är Athena i Norrköping öppet?

Öppettiderna på restaurang Athena är generösa. Du kan äta lunch eller middag med god dryck till under tiderna som passar dig bäst.

De generella öppettiderna är:

 • Måndag – Torsdag 16.00–22.00
 • Fredag 16.00–23.00
 • Lördag 13.00–23.00
 • Söndag 13.00–22.00

Athena stänger dock under vissa helgdagar som julafton så kika in på deras hemsida för att säkra dig om vad som gäller nu. Ännu bättre kan vara att kika in på restaurang Athenas Facebook-sida som regelbundet uppdateras med nyheter.

Vad kan du äta på Athena?

Du behöver alltså inte åka till Grekland för att få en smak av det grekiska köket. Men du måste åka till Norrköping! I varje fall om du vill äta riktigt god grekisk mat.

Börja med en förrätt:

 • Melitza Na Tegaliti
 • Kolkitha Kia Tiganita
 • Scordops Omo Med Tzatziki
 • Halloumi

Ät sedan:

 • Bifteki
 • Souvlaki
 • Zorbas
 • Kotopoulo
Athena restaurang souvlaki
Souvlaki gillas av många!

Njut av efterätter som:

 • Baklava
 • Pagoto
 • Crema
 • Grekisk yoghurt med honung och nötter

Här kan du se hur pagoto tillagas:

På Athena finner du inte bara grekiskt i Norrköping. De serverar nämligen pizza som ju kommer från ett land som ligger tämligen nära, Italien.

Recensioner av Athena restaurang talar om att pizzan är mycket god. Den lagas bara med färska grönsaker. Det går att få en fettsnål pizza om du vill ha det och det kostar mindre om du hämtar den själv.

Det finns några pizzor med grekiskt tema som Ikaros och Homeros. Annars finner du de klassiska pizzorna som du kan tänkas vara på jakt efter som Hawaii och Cappricciosa.

Bland dryckerna finner vi förstås Ouzo och grekisk öl, Mythos. Kanske bra val om du drömmer om bästa öarna i Grekland men måste bli kvar i Norrköping. Du kan även välja drycker som du är van vid som vatten eller läsk. Vissa rätter passar mycket bra med vin och då är det grekiskt vin som serveras.

Catering av grekisk mat

Om du vill ha catering av grekisk mat kan det också vara värt att ta kontakt med Lambros på Athena i Norrköping.

De kan förse upp till 80 personer med grekisk mat som levereras. För mindre sällskap kanske det är lika trevligt att boka bord på restaurangen. Men för vissa tillfällen kan grekisk catering bli det bästa valet.

Var ligger Athena i Norrköping?

Restaurang Athena ligger på Kungsgatan 19 i Norrköping. Läget är centralt och en god anledning till att även turister på genomresa i Sverige finner vägen till denna restaurang. Om du är på besök i staden bör du inte ha några problem att hitta Athena.

Du kan förstås alltid ringa och tala om var du är för att få vägbeskrivning!

Hur är det att äta på Athena i Norrköping?

Miljön på denna restaurang är lugn och mysig. Det finns fönster som släpper in solljus om du kommer på dagtid. Inredningen är enkel i trä och i färger som för tankarna till luffarliv i Grekland. Det finns även detaljer som nät i taket för att ge den rätta grekiska stämningen.

Personalen är trevlig och bidrar till den trygga och mysiga stämningen på restaurangen. Här kan du ställa frågor och få personlig service för att få rätterna som passar dig bäst. Det blir ett besök som du inte kommer att glömma. Många återkommer gång på gång för att det är så hemtrevligt och ombonat på restaurangen.

Athena Norrköping omdömen
Som du kan se har Athena fått många fina omdömen!

Notera att du även får barnportioner som är i bra storlek. Det här är ett bra val för barnfamiljen såväl som för lite större sällskap. Tänk dock på att boka i tid. Om du bara dyker upp kan det vara för fullt för att få in flera personer vid flera bord som sätts ihop.

Gör en grekisk kväll av det hela!

Boka in middag på Athena i Norrköping och gör en grekisk kväll av det hela. Prata om Grekland fakta och lär er mer om rätterna ni testar. En kul sak kan vara att ni inte beställer in samma sak. Smaka från tallrikarna och lär er mer om den rika grekiska kulinariska traditionen då ni besöker Athena!

Glöm inte bort att ställa frågor till personalen som uppenbarligen har ett och annat att säga om maten från Grekland såväl som landet.