Bra att veta om du ska åka taxi i Grekland

Det är som regel inte dyrt att åka taxi i Grekland. När du ska ta dig till och från flygplatsen kan det dock bli dyrt. Det beror givetvis på att du inte har så många val och att taxichaufförer här kan utnyttja det faktum att nyanlända turister inte har koll på vad det ska kosta med taxi i Grekland.

Bli inte förnärmad för att taxichaffisen frågar dig vart du ska innan du ens satt dig i bilen. Ibland kan du få ett nej då chauffören inte tycker att din destination passar hans schema och plan. Det här kan hända om du vill åka till en ovanligare plats där det kanske inte finns så många nya kunder för taxin att plocka upp på vägen tillbaka. Det här händer ofta i Grekland så bli inte förvånad när du får ett nej!

En annan sak som kan vara bra att veta är att taxi i Grekland ses lite som ett transportmedel för alla gemensamt. Om taxin stannar för att plocka upp någon annan på vägen är det helt normalt. Det händer inte alltid men när det sker ska du veta att du då inte kommer att få dela kostnaden för turen med de som hoppar in i bilen.