7 saker du aldrig ska göra i Grekland

När du ser fram emot en semester i Grekland tänker du på allt som du ska göra där. Du är antagligen inte medveten om några saker som du absolut bör undvika då du reser till Grekland. Här är sju mycket viktiga saker att låta bli i Grekland.

  1. Bli arg på rökande människor

Det sägs att minst hälften av Greklands befolkning röker och det gör de även inomhus för det är inte förbjudet. Nu kommer du antagligen att vara utomhus en hel del i det härliga soliga vädret och då blir du inte så irriterad på det ständiga bolmandet omkring dig. Gör dig själv en tjänst och bli inte arg på rökare för de är så många så din semester kan bli rätt så sur av detta!

  1. Bara förlita dig på kreditkort

I Grekland är det cash som gäller. Du kan betala med kreditkort på hotell och på större restauranger men annars är det inte lika självklart. Är du ute och båt-luffar ska du absolut se till att ha tillräckligt med kontanter med dig.

  1. Röra vid arkeologiska fynd

Du kommer antagligen att gå på många museum men rör inte vid det som ställs ut, det är förbjudet! Utöver detta kan det också vara förbjudet att ta bilder med blixt. Fråga om du är osäker.

  1. Ta bilder på militära platser

När du ser militära anläggningar ska du inte impulsivt ta en selfie. Det är nämligen förbjudet att ta bilder på militära byggnader och platser. Om du ändå tar bilder på militära platser som nära den turkiska gränsen kan du få problem med myndigheter.

  1. Äta på tunnelbanan i Aten

När du åker med Atens metro ska du inte äta och dricka annat än vatten. Atenarna är jättenoga med detta och det är en anledning till att deras nya metro har hållit sig så fräsch.

  1. Kasta toapapper i toaletten

Rörsystemen är gamla i Grekland och därför kommer du alltid att se en sop-korg vid toaletten där du kan kasta ditt toapapper.

  1. Be om smör

Be inte om smör när du får din sallad med bröd serverad. Tanken är att du ska doppa ditt bröd i salladen. För att göra detta på ett trevligt sätt förväntas du ta en bit från brödet och doppa och äta. Sedan gör du samma sak igen för att inte doppa en bit som du haft i munnen i en gemensam dipp.