Några fantastiska saker som du förmodligen inte visste om Grekland

Grekland är ett fascinerande land med rik historia och kultur. Från Atens antika ruiner till de hisnande öarna i Egeiska havet… Det finns mycket att utforska i Grekland! Och, naturligtvis, låt oss inte glömma den utsökta maten! Om du funderar på att besöka Grekland så är det här några saker du bör veta.

Grekland är ett av de främsta turistmålen i världen. Först och främst är Grekland ett mycket populärt turistmål så var beredd på folkmassor under högsäsong (maj-september). Det bästa sättet att undvika en massa folk vid Greklands turistattraktioner är att besöka under lågsäsong eller att åka till områden som drar färre turister. 

För det andra – Även om Grekland i allmänhet är ett säkert land att besöka så har det förekommit några incidenter av politisk oro under de senaste åren. Så det är alltid en bra idé att hålla dig uppdaterad om de senaste reseinformationen innan du åker.

Och slutligen, medan ekonomin i Grekland har kämpat på de senaste åren så finns det fortfarande gott om anledningar till att besöka landet. Det är inte så att du kommer att möta en massa deprimerade människor. Det grekiska folket är känt för sin gästfrihet och det finns många vackra platser att se och saker att göra. Så oavsett om du letar efter historia, kultur, mat eller bara lite solig strandtid är Grekland definitivt värt ett besök.

 

Här är några saker som du säkert vill veta om Grekland

 1. Grekland är ett av de äldsta länderna i världen med en historia som går tillbaka mer än 4 000 år i tiden.
 2. Det grekiska alfabetet är ett av de äldsta alfabetet som används idag och det liknar i mångt och mycket det hebreiska som är ännu äldre.
 3. Grekland är födelseplatsen för de olympiska spelen som hölls första gången 776 f.Kr.
 4. Grekland har några av de vackraste landskapen i världen med höga berg, glittrande hav och frodiga gröna skogar.
 5. Den grekiska ön Kreta är hem för den legendariska Minotauren. Det är en varelse med huvudet av en tjur och kroppen av en man.
 6. Grekland är hem för ett av världens sju underverk, nämligen Rhodos koloss.
 7. Den grekiske filosofen Aristoteles var en av historiens viktigaste tänkare. Hans idéer har påverkat generationer av tänkare sedan de först publicerades.

 

Saker som svenskar gillar att göra i Grekland

 1. Grekland är ett bra ställe att koppla av och njuta av solen och havet.
 2. Grekisk mat är utsökt och det finns många olika typer av rätter att prova.
 3. De grekiska öarna är ett populärt resmål för svenska turister eftersom de erbjuder vacker natur och gott om möjligheter till bad, segling och andra utomhusaktiviteter.
 4. Många svenskar tycker om att besöka arkeologiska platser i Grekland som Akropolis i Aten eller den antika staden Delfi.
 5. För dem som gillar nattliv erbjuder Grekland ett brett utbud av barer och klubbar för alla smaker.
 6. Shopping är också ett populärt tidsfördriv för svenska besökare till Grekland. Detta eftersom det finns många intressanta butiker och marknader att utforska.
 7. Grekland är ett utmärkt ställe att lära sig om historia och kultur. Detta eftersom det finns många museer och antika platser att besöka.
 8. Klimatet i Grekland är perfekt för svenskar som vill fly de kalla vintrarna hemma.