När är det bäst att åka till Grekland?

Om du längtar till Grekland så mycket att du inte kan vänta till bästa årstiden är det bara att leta upp en flygbiljett och åka. Det är alltid bäst att åka till Grekland för landet har så mycket att bjuda på. Dessutom kan du få tag i billigare resa till Grekland om du åker när alla andra stannar i Sverige.

Men om vi ska se på årstider så är det förstås så att vår och tidig sommar, mitten av april till mitten av juni, är tiden då flest vill resa till Grekland. Det beror på att temperaturerna då är mycket behagliga. Dessutom är det lite lugnare innan högsäsongen mot slutet av sommaren drar igång.

Om du kan åka under vår och tidig sommar slipper du trängas med en massa turister. Dessutom kan priserna vara lite lägre just för att det är mindre turister och därmed lugnare. Tänk på att juli och augusti kan bjuda på temperaturer omkring 40 grader. Det är alldeles för mycket för vissa.

Annars är det också trevligt att åka till Grekland på hösten. Då kan det vara milt och skönt och perfekt att turista i Aten. När vintern närmar sig kan det dock bli riktigt kyligt och svårare att njuta av båtturer då vattnet blir lite vildare.